FLASHDANCE

SAMMENDRAG; Sjangeren er romantisk drama. Kjennetegn på sjangeren er er at det inneholder kjærlighet i tillegg til motgang.
Filmen (anslaget)begynner med presentasjonen av hvor hovedpersonen jobber - hun er sveiser og bardanser, vi får med engang innblikk og vet med det samme at jobben hennes kommer til å spille en stor rolle i filmen. Hovedpersonen som heter Alex er en ung slank, mørkhåret vakker pike. Hun møter en mann på jobben som blir en viktig person i livet hennes.


Utdypingen er når Alex forteller Nicky om sin drøm om å komme inn på danseakademiet, for å danse ballett. Dette har hun drømt om siden hun var liten, og både moren og mormoren hennes har vært ballettdansere. Mormoren hennes er en veldig viktig person i livet hennes, og hun er den eneste av familie Alex har igjen, hun besøker ofte mormoren sin og forteller henne om hva som skjer, det er veldig tydelig at Alex er utrolig glad i mormoren sin.


POINT OF NO RETURN:Alex bestemmer seg for å søke på ballettskolen, og hun har høye forventninger, mens Nicky på den andre siden vet hvor vanskelig det er å komme inn på denne skolen uten utdanning, noe Alex ikke har. Nicky har sine kontakter i komiteen noe han utnytter, han arrangerer det slik at Alex får et brev fa skolen hvor de skriver at de gjerne vil ha henne, uten hennes tillatelse.

Etter en stund finner Alex ut at grunnen til at hun fikk skole plassen er takket være Nickys kontakter, og hun blir veldig sint. For dda føler jo Alex at hun ikke er god nok, men at hun får plassen fordi Nicky har "tryglet" dem. De bryter ut i en heftig krangel, som fører til uvennskap, Alex sier b.la at hun nekter å gå på skolen, dette er en stor konfliktopptrapping for da gir Alex fra seg sin livslange drøm. Klimaksen i filmen e når mormoren hennes dør, Alex tar et opprør med seg selv og bestemmer seg for å gå på skolen, for bestemorens skyld, det er på dette tidspunktet at konflikten løses.

Uttoningen og avslutningen er når Alex har vært på skolen en hel dag, og er på vei hjem, Nicky står og venter på henne med en blomster bukett, hun tilgir og de blir venner igjen. Filmen avslutter lykkelig