Oppgi kilder - bruk gjerne bilder, men pass på at du ikke bryter med copyrighten. Eksempelvis kan du bruke bilder du finner på Wikipedia.
Bruk læreboka i norsk og gjerne historie, Store norske leksikon, Wikipedia og andre kilder du oppfatter som troverdige.
Lag en artikkel som er oversiktelig og lett å lese ved at dere lager overskrifter og underoverskrifter.
Oppdager du skrivefeil eller andre måter du kan forbedre teksten på, skal du på en konstruktiv måte forsøke å gjøre teksten bedre.Renessansen slo gjennom i Europa fra 1350 til 1600 tallet.. Det brøt med den middelalderske kulturen og tok tilbake det menneskelige og verden, som var viktige for antikken. Selve ordet rennesansen betyr gjenfødelse, i denne sammenhengen står det sammen med gjenfødelsen av antikken. Der de videreutviklet dette med den nye interessen for enkeltindividet. kunstnerne fremstilte menneskekroppen som realistisk. Et eksempel på en slik kunstneren er multigeniet Leonardo Da Vinchi som er et typisk rennesansmenneske. Han var den første som gav en nøyaktig beskrivelse av menneskekroppen, med skjellet, årer, muskler og sener. Disse kunskapene fikk han fra å dissekere lik. Leonardo Da Vinchi har mange kjente verk blant anna Mona Lisa, helikopter og undervannsbåt, med dette var han svært forut sin tid.

Det sies at renessansen brøt frem i Firenze, som på denne tiden var en rik handels- og industriby. Fra Firenze spredte renessansens ideer seg ut over Italia i løpet av 1400-tallet, og nådde også Frankrike, England, Tyskland og Polen-Litauen.


Kilder:
http://www.snl.no/renessansen
Signatur Norsk bok, det norske samlag 2009.

external image 201px-Mona_Lisa.jpeg